IDEEI DE UN MINUT personale si imprumutate

1 iulie 2009

FERICIREA PENTRU TINE SI PENTRU CEL DE LANGA TINE



Fericirea , sti ce e fericirea? Oare sti adevarata definitie a fericiri?


In dex are una dar pentru tine care e? In dex suna cam asa:


fericirea = s.f. Stare de mulţumire sufletească intensă şi deplină. ♢
FERICÍRE s. 1. (livr.) beatitudine, (înv. şi pop.) ferice, (înv.) fericie. (Stare de ~.) 2. noroc, (pop.) norocire. (A dat ~ peste el.) Sursa: Sinonime



Sa fie asta definitia fericiri dar care e adevarata fericire? Intrebari la care fiecare in viata sa gandit.


Aceasta stare pe care toata lumea o cauta si o vor in viata lor si in cautarea careia alearga mereu, sperand ca mai devreme sau mai tarziu, aceasta va bate si la usa lor. Lucian Blaga a spus: ,,Daca vrei sa ajungi la fericire puneti orice tinta , numa un singur lucru nu: FERICIREA" Nu te gandi ca fericirea e acolo unde te astepti cel mai mult pentru ca niciodata nu va fi asa. Imi aintesc de un mic text pe care l-am citit mai de mult intr-o carte:


,,Un om alerga , alerga si la un moment dat cineva il oprestesi-l intreaba:


Unde te grabesti omule asa?


Ma duc in cautarea fericiri!!! si continua sa alerge


Mai tarziu realiza ca acel om care il intrebase era chiar fericirea"



Din pacate uni se agita prea mult sa caute fericirea dar ,,EA" trece pe langa ei si asa nu reuseau sa faca cunostinta cu adevarata fericire... din aceasta cauza oamenii trebuie sa isi caute fericirea in lucruri marunte. care aparent nu pot schimba nici o stare ... dar totusi, micile placeri ale vieti de zi cu zi sunt elemente ce compun adevarata fericire. Si astfel pot spune ca toti oameni au incercat macar o data in viata gustul dulce al fericiri.

Uni sunt asa de preocupati sa fie fericiti in asa fel in cat uita sa se bucure de viata de iubirea celui din jur de caldura familiei si de toate acele lucruri frumoase din jurul tau de care altu poate nu are parte, gandestete la cei care sunt orfani sau cei care sufera din cauza celor mari .

Incearca sa te trezesti dimineata si sa gandesti numai pozitiv : O dimineata cu lumina tesuta in culori minunate in ferestrele oamenilor este o zi in care sa incerci sa gandesti numai pozitiv. Poti face asta?

Fericirea este o minune, o sansa sau de fapt este pur si simplu speranta catre mai bine... findca odata ajuns in momentul in care te simti fericit ti doresti din ce in ce mai multe si nu te mai poti bucura de fericirea din sufletul tau pe care a asteptat-o atata timp... De aceea rationamentul nu prea are legatura cu fericirea- ea te poarta pe meleaguri nebanuite, line de vise si sentimente si odata ce ìi simti gustul nu ai vrea sa o mai lasi sa plece din viata ta ... dar din pacate, dup momente fericite, intotdeauna vor exista clipe de tristete, de regrete si de amintire...

Si totusi fara fericire oameni ar fi pierduti in lume aceasta rea si plina de ura, care cauta numa sa profite cat mai mult , nimica nu ar mai fi frumos. Pentru ca fericirea impreuna cu iubirea fac viata sa fie deosebita... Ca sa ajungi sa spui intr-adevar ca esti fericit trebuie sa faci ceva: Sa iubesti pe cineva (nu ma refer la mama sau la sora) si sa speri la ceva... Sunt lucruri esentiale pe care trebuie sa le implineasti in drumul tau nebun catre fericire.

Uni oameni lipsiti de speranta si incredere sunt de parere ca fericirea nu exista, pentru acei oameni viata e doar un simplu destin plin de rutina, pe care trebuie sa-l duca la sfarsit. Daca ar incerca sa vada dincolo de pesimist si sa sparga zidul de neincredere sa dea la o parte valul care ìi umbreste , probabil fericiea ar putea fi chiar in fata lor iar viata lor ar lua o noua turnura ar prinde o noua nuanta ar fi tranformata intr-un taram de basm plin de iubire , incredere, speranta, daruire... si toate aceste sentimente care alcatuiesc fericirea... pentru ca ea exista de fapt in toti doar ca nu toti o gasim asa de usor sau nu vrem sa o gasim preocupati de alte lucruri ,, mai importante".

Chiar daca un zambet nu inseamna neaparat a fi fericit, totusi el e cel care te ajuta sa stergi pesimistul si tristetea din inima ta, sa mergi inainte, mai departe pe drulum au si sa-ti lasi mintea libera sa viseze orica Poate peste ceva timp, doar zambind, ubind si sperand poti ajunge sa simti intradevar fericirea deplina...

Un comentariu:

CHAT BY KRYS BLOG'S

Persoane interesate