IDEEI DE UN MINUT personale si imprumutate

5 iunie 2009

Ce reprezinta banul in ziua de azi

Banii

O vorba extraordinara din popor spune ca

“banii sunt ochiul dracului”

Si pe buna dreptate. Sa privim in jurul nostru putin si sa descoperim in orice persoana de pe strada un scop pentru ceea ce face. Direct sau indirect este vorba despre bani. Intr-adevar avem nevoie de bani pentru a ne intretine, pentru a termina o facultate, pentru a ne creste copii, pentru a ne lua o casa (vis), o masina, o vacanta si asa mai departe.

In primul rand sunt baza supravietuirii noastre fizice, sunt resursa noastra de a trai, de a ne hrani, de a locui intr-o locuinta decenta etc. Apoi putem privi banii ca o recompensa pentru ceea ce facem, argumentand ca muncim mult trebuie sa fim platiti bine. Si se ajunge la situatii de a ne uita, de a ne neglija cunostiintele, familia, prietenii etc. Devenim dependenti de munca pentru bani, ocupandandu-ne tot timpul sa ii castigam, dar ramanand fara timp pentru a-i cheltui, si cel mai important nimeni cu cine sa ii cheltuim.Pot sa zic ca aceste intelegeri ale banului nu sunt foarte grave, desi fiecare e “tragica” in felul ei.

Mai sunt acele victime ale banilor, care fac orice pentru a-si insusi o “avere” care nu e a lui. Care pentru niste bani, ranesc (fizic), ucid, devenind atat ei (de cele mai multe ori) cat si cei pagubiti, victime ale banilor. Mai urmeaza o categorie de “oameni”, care se muleaza si se schimba pentru bani, intr-un fel in care te face sa crezi ca asa ceva nu se poate, ca e inadmisibil, ca nu mai este bun simt, in concluzie in viata banul invinge omul.

Se stie din antichitate ca femeile sunt materialiste si poate prin geneza lor femeile sunt asa. Da stiu ca o sa veniti sa imi spuneti ca nu toate. Pai poate mai mult sau mai putin, sau poate chiar deloc…. cine stie, ca “padure fara uscaciuni nu exista” . Cand zic uscaciunile ma refer la cele care nu sunt materialiste. Ele, cele materialiste umbla numai dupa bani, masini, carduri de cumparaturi. In persoane care in trecut le-au jignit, le-au tradat, le-au inselat, le-au facut sa sufere, in acele persoane ele isi regasesc” linistea (ma rog linistea financiara). Se intorc la cei cu bani, simplu usor, fara urme de resentiment, fata de cel din urma, fata de ce a fost. Pai normal ca le convine sa se intoarca, cand acestia le trimit bani din strainatate, vin cu masina dupa ele cand ies in oras, le cumpara o rochita in fiecare data de 3 ale lunii, o bluzita in data de 12, un week-end “romantic” pe la mijlocul lunii, si neaparat ceva bijuterie la sfarsit.

Lasa in urma suflete frante, prietenii pierdute, o gramada de intrebari fara raspuns, si astfel se nasc destine tragice, adevarate tragedii. Pentru voi – acele personaje din ultima parte a articolului – va doresc sa aveti parte de multi bani, dar de multa suferinta. E valabila si pentru baieti stiu ei care.

ATENTIE: Aceste articol este PARTIAL un pamflet.
Nu este un atac total, ci un atac la tinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

CHAT BY KRYS BLOG'S

Persoane interesate