IDEEI DE UN MINUT personale si imprumutate

21 decembrie 2008


Puterea cuvantului



Se spune ca fiecare om atunci cand deschide gura, impreuna cu cuvantul rostit isi prezinta si cartea de vizita a caracterului sau.

Si asta deoarece, cuvantul este darul care vine direct de la Dumnezeu.

In Biblie spune:
"La început a fost cuvântul şi cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era cuvântul"

.Pentru ca am intalnit oameni care nu au grija la cuvintele pe care le folosesc atunci cand vorbesc cu altii, consider ca este important, atat pentru ei cat si pentru noi sa intelegem puterea cuvantului in adevaratul lui sens si sa invatam sa-l folosim asa cum se cuvine!
"Cuvântul e puterea pe care o avem de a ne exprima şi de a comunica, de a gândi şi de a crea evenimentele din viaţa noastră.
Cuvântul e cea mai puternică unealtă pe care o are omul.
Cuvântul nostru poate crea cel mai frumos vis şi realitate, dar poate şi să distrugă tot ce există în jurul nostru.
De aceea, folosirea greşită a cuvântului creează iadul pe pământ. Orice putere creatoare folosită rău, nepotrivit, poate deveni putere distructivă.
Cuvâtul vorbit sau scris este atât de puternic, încât un simplu cuvânt poate schimba o viaţă sau poate distruge vieţile a milioane de oameni.Un cuvânt negativ poate fi un blestem, iar adesea oamenii folosesc cuvântul la fel ca magicienii, blestemându-se inconştient unii pe alţii. Noi îi blestemăm adeseori pe alţii prin părerile care le exprimăm.

Cel mai adesea folosim cuvântul pentru a ne împrăştia emoţiile noastre otrăvite, pentru a ne exprima furia, gelozia, invidia sau ura.
Cuvântul e cel mai preţios şi mai puternic dar pe care îl are umanitatea, dar noi îl folosim şi împotriva noastră.
Dintre toate armele de distrugere pe care le-a inventat omul, cea mai teribilă şi mai puternică este cuvântul nepotrivit care poate să distrugă fără să lase urme.
Noi ne atacăm în permanenţă prin cuvinte şi ne omorâm unul pe altul în mod sistematic, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru.
Dacă cineva ne trimite în mod intenţionat o emoţie otrăvită, dar noi nu o luăm la modul personal, ea nu ne va afecta.
Când omul nu acceptă emoţia otrăvită aceasta se întoarce asupra celui care a trimis-o şi-l afectează direct.
Orice cuvânt negativ adresat unui om reprezintă un atac energetic asupra lui, cu efect de boomerang, amplificat şi asupra noastră.În ziua în care omul va înţelege că are puterea de a-şi schimba viaţa prin cuvintele rostite sau scrise va atinge maturitatea."


Va doresc tuturor o zi minunata si aveti grija la puterea cuvantului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

CHAT BY KRYS BLOG'S

Persoane interesate